Velkommen til min hjemme side om gamle Norske våpen.

 

 

Den skal om handle våpen laget på Kongsberg våpenfabrikk og gamle Norske våpen. Jeg er ingen god skribent, men håper dere finner siden min litt nyttig likevel.

 

Måtte bare ha med dette bildet, ser ut som jeg skyter ut en klyse med slam av min

M-28 Jarmann Fangst og Rednings gevær, bildet er tatt på Vegårshei sommeren 2007.

 

Jeg er hva de gamle kara kaller en "Novise" i samling av gamle våpen. Altså en ny begynner, så ha litt is i magen. Mitt samler området er gamle Norske våpen og våpen av norsk opprinnelse og effekter fra disse. Har fått smaken av svartkrutt og det er en interesse som jeg skal følge opp frem over. Men så er det problematikken rundt dette med levering av svartkrutt som til tider er relativt vanskelige. Jeg skyter ikke med mine samle våpen, men med skrot våpen som mange kaller det. Altså våpen som ikke er noe fine og har liten verdi, det er jo skytingen som er artig, å se hva de kan være gode for. Ellers så skal jeg til med støping av både 10,15 Jarmann, 12mm Remington og 18 Lødig kuler bare tengene kommer.

Jeg har samlet våpen i noen år og har blitt bitt av basillen kan man si...den er det heldigvis ikke så lett å bli kurert for heller.

Min alder er 43 år og jeg har vært sjømann av yrke, noe som har vært min geskjeft i 20 år. Jobber nå i helsevesnet og trives veldig godt med dette.

 Men interessen for våpen hadde jeg allerede fra barns mon av. Min far var en ivrig samler av gamle våpen, men han gikk dessverre bort i en alder av 38 år.

Samler også patroner av de som er laget i verden og har pr i dag ca. 700 + et sted, så har du noen rariteter eller annet så ta gjerne kontakt for en uformell samtale, jeg har sammler lisens på dette. Som dere vil se på fanene på venstre side så vil disse vokse og få fler sider etter hvert. Klikk dere inn på min patron samling så vil dere få se min lille samling av patroner. Det kommer flere bilder av samlingen også etter hvert, men ting tar tid med denne siden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Har du noen gamle våpen du vil kvitte deg med så ta gjerne kontakt pr mail.           torgeir@gammlevaapen.net

T.Paulsen © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use copy right

www.gammlevaapen.net