Ve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Børsemaker Lars H. Hagen fra Båstad i Trøgstad prestegjeld, kom til Christiania i 1840 med to tomme never. 30 år senere er bondegutten en aktet borger av byen og innehaver av en solid våpen forretning. Han får sitt svenne brev i 1846 hvor etter han blir annsatt på Arsenalet bøssemaker verksted, som så mange unge håndverkere på den tiden. Han jobbet under Rustmester Malmberg og mester Johan Myhrvold. I 1851 fremlegger han sine attester i byens rådhus og innvilges borgerskap som bøssemaker. Han skal etter sigendes ha hatt nesten 70 annsatte på det meste da han døde 11. Januar 1899. Han har laget en mengde børser og hadde en masse patenter på en masse rariteter.

Det er skrevet lite om hans liv som børsemaker, litt rart siden han har laget en masse våpen. Som har vært populære opp igjennom tidene, det er laget flotte dyre våpen og våpen for "arbeider" klassen. Han har laget alt fra perkusjons rifler til patron rifler. Han som en del andre børse makere, henvendte seg til Belgia for å skaffe seg gode pipe emner til sine våpen. Han opprettet en egen pipesmie i Liège i likhet med børsemaker Larsen i Drammen var han opptatt av god kvalitet og kontunitet i leveringen på piper.

 

 

 

Hagen / Lund Kammerladnings gevær.

Kammerladings gevær etter Lunds modell omgjort hos børsemaker Hagen til hans egen produserte patron. Under her ser dere forskjellen på Hagen-Lunds patron og den orginale 4"" patronen.

Geværet er som dere ser helt likt utvendig som en vanlig M1860 / 67 Lang Lund, bortsett fra at denne er kortet ned noen cm.

 

Har du noe som kan være av interesse, så ta gjerne kontakt for pris tilbud. Betaler gode priser for ting jeg ikke har i min samling fra før. Eller at du har noe som er i bedre stand en det jeg har, en er jo hele tiden på jakt etter noe som kan være finere en det en alle rede har.

 

 

 

 

 

 

                                                              Har du noen gammle våpen som du vil bli kvitt,ta kontakt pr mail:  torgeir( alfakrøll )gammlevaapen.net       

T.Paulsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use copy right

                                                                            www.gammlevaapen.net 

   Børsemaker Lars Hansen. Hagen fra Christiania

                                                                            www.gammlevaapen.net