M-28 Fangst og Rednings Gevær.

 

Denne har jeg skutt med, artig sak med harpun. Kaliberet er 10,15x61R Jarmann. Disse ble levert i ei kasse for frakt med en masse utstyr, liner, harpuner, drivpatroner, den kom med div ladninger for driv patroner til harpuner og bly patroner for seljakt osv. Disse er det laget ca .3750 +  av.

Denne lyse M28`n er ikke lenger i min sammling, men synes den hører hjemme blandt harpun børsene likevel som en av variantene.

 

Her har jeg en kasse til dette Fangst og rednings geværet som det kom i orginalt fra Kongsberg.

Det er litt forskjellige utførelser på disse, men det ligger flere harpuner, liner, forskjellige ladninger til driv patron for harpuner og skarpe patroner her. Pusse saker er også med, salt og svartkrutt er ikke bra for gamle børser om det blir liggendes, så det ble ofte mye rust på det som ble liggendes i kassene.

 

Det var ikke uvanlig at kassene ble laget på bestilling etter ønske fra Kongsberg våpen fabrikk. Så disse har litt forskjellig utførelse etter behovet til kunden.

 

Reddning pila/harpun til M-28

Line kassa, man monterte denne lina fast til harpunen eller reddings "harpunen"

 

Som dere ser er det forskjell på kassene, de var bestilt slik, noen var reine reddnings geværer og andre var tenkt kombinasjons geværer ellers var dette flotte saker da det kom på markedet.

 

 

 

Her er en artig reklame plakat av Harpun og redningsgevær modell-28. Men det er dessverre ikke så lett å lese denne, men blås den opp til 150% så kan du lese den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T.Paulsen © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use copy right

                                                                            www.gammlevaapen.net 

       M-28 Fangst og reddnings gevær

                                              Har du noen gamle våpen du vil kvitte deg med så ta gjerne kontakt pr mail.           torgeir@gammlevaapen.net

ww.