Ve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M1876 Krag Petersson.

Krag Peterson er den første magasin rifla i det Norske forsvar og var vel en av de første i verden som brukte magasin rifler, sikkert en skikkelig "hig tec" rifle når den ble aprobert i 1876. De begynte å produsere disse rundt 1874-75 en gang og ble etter utfasingen solgt til sivile.

Den neste produksjons serien ble sendt ned til Hans Majestets garde i Stockholm i 1875-76. Den norske Marinen mottok en serie fra Nr.1-200 fra Carl Gustavs Stads Geværfactori i 1877. Carl Johans Vern i Horten laget Krag Petersson fra serie Nr.201-300 i 1877, igjen laget Carl Gustavs Geværfactori våpen fra Nr. 300-700, resten produserte Carl Johans Vern i 1879-81.

Dette er ei rifle ikke mange har sett, men de fleste har vel hørt om denne, den har kaliberet 12 mm Remington rimfire og hadde 8 skudds magsain kapasitet. Dett er en fall block mekanisme veldig lik Martini Henry sine.

Bajonetten er lik som de andre Remington bajonettene, men serie nr er slått inn på klingen i steden for på bladet som var vanlig.

 

 

Har dessverre ingen slik rifle i min samling, har du en slik rifle så ta kontakt, betaler godt for en sånn med bajonett.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              Har du noen gammle våpen som du vil bli kvitt,ta kontakt pr mail:  torgeir@gammlevaapen.net      

 T.Paulsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use copy right

                                                                            www.gammlevaapen.net 

                     M1876 Krag-Peterson