Ve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krag M1912 / 16 Karabin

Det var kommet en del klager fra avdelingene på at bajonett festene var svakt konstruert og at skjeftene brakk. Dette resulterte i at hele nese bandet ble revet av. Så i 1915 ble det satt i gang forsøk med karabiner som hadde et ekstra forsterket band rundt skjeftet og øvre neseband. Det kan forekomme forskjellige utgaver av disse band, siden de ble laget både på KV og ute i avdelingene. Dette ble fra M1912 / 16 Kragen aprobert.

Hevarmen var også blitt kritisert på grunn av liten plass når en hadde en svær neve og votter på når en skulle ta lade grep. Dette resulterte i at hevarmen ble rettet ut slik at det lettere skulle kunne ta lade grep selv med vinter votter. De rettet ikke ut de eksisterendes sluttstykkene men laget nye ved KV og sendte disse ut til avdelingene.

De var ute etter ei rifle som var mere skikket til pressisjons skyting, med bedre siktemidler en de foregående Krager som var laget. Det ble laget en del prøve geværer og etter litt prøving og feiling så kom de frem til denne modellen.Løpet var kortere en på M1894 KragenSluttstykkets hevarm var blitt bøyd ned og kulen var blitt flatt trykket og seratrert på begge sider. Magasin og tilbringer var uforandre fra foregående modellerSkjeftet gikk nesten helt frem til munningen og det var ikke rom for pussesaker i kolben. den hadde et overtre som gikk helt fra forrsiktet og bak til kassa. Kolbekappen var blitt gitt en mere bekvem form for skulder.Skjeftet var konstruert slik at løpet var fritt flytendes for bedre kjøling og bedre pressisjon og alle beslag var gjort så lette som mulig pga vekthensyn.

Det er ikke usannsynelig at Engelsk mennenes Lee Enfield og Amerikanernes Springfield M1903 har vært til inspirasjon når KV laget denne karabinen.

 

 

 

 

Beklager de dårlige bildene, bedre bilder kommer, også mer informasjon om denne.

 

 

                                                                    Har du noen gammle våpen som du vil bli kvitt,ta kontakt pr mail:torgeir.paulsen@sandefjordbredband.net                 T.Paulsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 www.gammlevaapen.net

               M-1912 / 16 Krag Jørgensen karabin