Ve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her vil det komme en del forskjellige typer munningshetter til Norske våpen, fra antikk til nyere tid. Munningshettene var til for at det ikke skulle komme smuss og vann inn i løpet.

 

 

Her er et bildet av en munningshette til kammerladnings geværet, som dere ser er det en enkel sak. Den er rett og slett laget i tre og splittet opp midt på. Treværket de brukte var Lønn og Bjørk

 

 

 

Remington munningshetter var i messing, den kom i to typer meg bekjent. En enkel sak som man bare tredde ned over løpet og dreide en kvart tørning for å låse den fast. Også en med kornbeskyttelse

Bilder kommer......

 

Munningshettene til M1891 Remington karabinen hadde også to varianter munningshetter vil jeg tro. Her er den ene varianten med korn beskytter og en ring som kunne tørnes en kvart omdreining for låsing.

 

Jarmanns munningshetter var av omtrent samme type, bare litt trangere, den kom i flere typer, med og uten kornbeskytter. Den første typen var vel uten korbeskytter, som man tredde ned over løpet og dreide en kvart tørning. Så fant de vel ut at det var fornuftig å ha noe som beskyttet kornet mot ytre skader.

Krag Jørgensen munningshetter kommer i mange varianter og typer etter modell betegnelsen. Her vil det komme en del varianter av disse og en kort beskrivelsen av de forskjellige etter beste evne.

 

Krag Jørgensen`s munnings hette 1.type, variant har Amerking med krone på skjermens venstre side. Samt merkingen 18/2 og 1896 som er den formelle aprobasjons datoen.

 

Denne M1894 type 5. munningshette er muligens laget på 30 tallet eller under krigen. Dette kan ikke fastlås med 100% sikkerhet. Den er i helhet laget i stål blikk eller aluminium.

 

 

 

 

 

 

 

     

 

                  Har du noen gammle våpen som du vil bli kvitt,ta kontakt pr mail:  torgeir@gammlevaapen.net       

T.Paulsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use copy right

                                                                            www.gammlevaapen.net 

                         Div. Munningshetter