Ve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Div. Gamle Kongsberg Colt rigger som ble aprobert til Colt 1914, etter en masse prøver av div våpen kom komisjonen frem til denne kopien av 1911 US varianten. Vår Norske Colt 1914, den er selvsagt bedre en det USA klarte å lage, liker vi å tro som samler våpen.

Her er litt gammelt lade utstyr til gamle våpen, dette er også en stor del av historien bak våre våpen. Dessverre er viser ikke alle samlere like stor interesse for dette, gamle våpen er det større interesse for.

Jeg har dessverre ikke noen gamle støpe tenger,men det kommer. Har bare nye tenger fra Lee til mine våpen. Men de fungerer utmerket, men vil ikke avbilde disse her da de ikke er tids riktige.

 

 

Når messing patronen gjorde sitt inn tog, gjorde dette det mye lettere for linje forsvaret. De slapp vått krutt og kunne lade fortere. Her er det en 7,5 Nagant pakkke, 2x 6,5x55 Løspatroner til Krag Jørgensen. kronen i sammlingen er en pakke med 4"" til M-1867, den er i kjempe god stand til å bli laget i 1886. Jeg samler også amo, det er jo også en del av historien rundt våpen. Denne skrutrekkeren tilhører til Krag Jørgensen. Kjøper alt av utstyr til gammle våpen, lade utstyr osv.

Olje flaske til Krag Jørgensen gevær, sammen med en Krag Jørgensen skrutrekker.

Krag Jørgensen hurtiglader.

Krag Jørgensen hurtiglader er laget i forskjellige varianter, har du en slik liggendes kjøper jeg den gjerne til sammlingen min. Sånn at jeg får komplette våpen med utstyret som hører til.

Krutthorn.

Et meget uvanlig krutthorn, ca 23 cm langt, ingen merking. Dette er muligens et Danskt Livjeger regiment horn, men det er fremdeles uvist. Denne her en litt annerledes utforming, men muligens så var de ikke like. Ellers kan det være et krutthorn i fra Sørkedalen i Oslo eller Kristiansands traktene, det er ikke så lett å sted feste disse siden det ikke har noe merking. Men Det kan være av Norsk opprinnelse for alt jeg vet.

 

 

Her er et spessielt inngravert krutthorn fra 1700 / 1800 tallet, det er ikke så lett å tidsfestet dette helt 100%. Det er 19cm langt, 9 cm bredt og 2cm tvers over i bunn. Så det er ikke rare hornet, det er muligens et feng panne horn. Altså dette de brukte å helle fint svartkrutt i fengpanna på flintlås våpen, fint krutt tenner raskere en grovere krutt. Dette kan godt være Norskt også, det har et nordisk gravering, muligens i fra vestlandet et sted.

     Et Norskt bondekrutthorn fra 1820-1850 tallet en gang, et skikkelig flott håndtverk og en viktig ting fra den tid da en måtte lade rifla eller hagla fra munningen. Dette hornet ble donert av en kompis av meg, han hadde fått det av sin far som fikk det av sin far igjen. Så det er et familie klenodie som har gått i arv. Det stammer i fra trødnelags traktene, men det er ikke sikkert det er laget der oppe. Krutthorn ble jo solgt på markeder og omreisende handels menn, så det kan komme fra et annet sted i landet.

Det er brent inn en A kan det se ut som, vet ikke hva den bokstaven står for.

      Det er et merke i bunn på dette hornet, mulig det er et smed stempel, men får ikke gjort det reint nok til å se på det med lupe.....

 

 

 

                  Har du noen gammle våpen som du vil bli kvitt,ta kontakt pr mail:  torgeir@gammlevaapen.net       

T.Paulsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use copy right

                                                                            www.gammlevaapen.net 

                Lade utstyr og til gamle våpen + div. utstyr